Bănci și Asigurări

ING Bank finanţează cu 13 mil. euro compania Alconor din Satu Mare, pentru investiţii într-o linie de hrană pentru animale de companie

ING Bank finanţează cu 13 mil. euro compania Alconor...

Autor: Cristina Bellu

09.03.2023, 10:58 436

ING Bank România a acordat un credit de 13,4 mil. euro companiei Alconor, cu capital integral românesc, care activează în domeniul producţiei de băuturi răcoritoare, dar şi de hrană pentru animale de companie. 

Finanţarea va susţine planurile de extindere ale Alconor pe segmentul de hrană uscată pentru animale de companie, prin creşterea capacităţii de producţie şi a portofoliului de produse, precum şi acoperirea mai bună la nivel naţional.

„Parteneriatul cu Alconor datează încă din 2014. (...) Relaţia noastră s-a consolidat frumos, iar astăzi, nouă ani mai târziu, compania a ajuns la o cifră de afaceri de aproape patru ori mai mare, de 263 mil. lei în 2022. În această perioadă, expunerea de creditare oferită de ING a ajuns la 25 mil. euro, care acoperă nevoia de capital de lucru a companiei, dar şi finantarea proiectelor de investiţii“, spune Alexandrina Băluţă, manager strategie companii medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Printre proiectele finanţate de ING s-au numărat extinderea capacităţii fabricii din Carei, achiziţia de tehnologii de ultimă generaţie şi expansiunea în regiunea Bucureşti - Ilfov prin unitatea de producţie din Voluntari.

În 2021, Alconor a demarat un proiect de investiţii major care includea producţia, ambalarea, distribuţia şi vânzarea de hrană pentru animale de companie, un nou domeniu de activitate al societăţii. În contextul creşterii pieţei de produse pentru animale de companie, prin noul credit contractat, Alconor Company are în vedere noi invesţii importante.

Planurile de viitor ale companiei Alconor includ extinderea sortimentelor de hrană pentru animalele de companie, pentru a oferi şi conserve cu mâncare umedă.

Compania Alconor, cu sediul în Carei, are o prezenţă de 24 de ani de activitate în producţia de apă de izvor, băuturi răcoritoare şi energizante pe piaţa din România. Totodată, pe lângă fabricarea produselor proprii, compania Alconor îmbuteliază mărci private pentru cei mai mari retaileri din piaţa românească. De-a lungul timpului, structura companiei, flexibilitatea şi diversificarea produselor si serviciilor au permis companiei Alconor să se adapteze continuu la schimbările impuse de piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO