Bănci și Asigurări

ING a inregistrat la OSIM marca Self''Bank

07.11.2005, 17:57 52

Numarul de unitati ale ING Bank specializate in servicii pentru clientii persoane fizice a ajuns la 75, dupa ce in ultimele doua saptamani au fost deschise inca sase: doua la Brasov, doua in Bucuresti, una la Galati si una la Pitesti.

Reteaua de retail bazata pe conceptul Self''Bank acopera in prezent 16 orase: Bucuresti, Timisoara, Craiova, Cluj, Bacau, Brasov, Pitesti, Oradea, Constanta, Iasi, Ploiesti, Braila, Targu-Mures, Galati, Arad, Sibiu.

Pana la inceputul anului viitor este programata deschiderea a inca 25 de unitati, astfel incat totalul sa ajunga la 100.Cu ajutorul unui card, clientii persoane fizice ai ING pot face operatiuni bancare sapte zile pe saptamana, intre orele 7 si 23.

"Din luna iulie a anului trecut, s-au deschis peste 145.000 de conturi pentru persoane fizice, la nivel national, rezultat ce a depasit asteptarile noastre. Dorim sa deschidem 100 de ING Office-uri pana la inceputul anului viitor si sa ne extindem gama de produse si servicii pentru persoane fizice", a declarat Dirk Serbruyns, presedintele ING Romania.

Banca a incheiat recent inregistrarea oficiala a conceptului de Self''Bank ca marca inregistrata a ING la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

"Este o masura normala de protectie a acestui concept original lansat de ING, masura pe care am luat-o si in Belgia, unde conceptul este de asemenea operational", a mai spus Serbruyns.

Zona Self''Bank din unitatile de retail ale ING include doua terminale electronice care permit realizarea de operatiuni precum: plata facturilor curente, realizarea transferurilor bancare, dintre doua conturi ING sau dintre un cont ING si un cont deschis la alta banca, obtinerea extraselor de cont, efectuarea unor depuneri sau plati, precum si retragerea de numerar. Cel putin deocamdata, concurenta a facut miscari timide pe aceasta zona a serviciilor bancare.

ABN Amro a instalat in cele 16 unitati ale sale masini de colectare a numerarului, precum si terminale pentru internet banking, care permit accesul clientilor bancii non stop, fara limitarea practicata de ING. La nivel experimental, si Raiffeisen Bank a dotat cateva unitati cu masini care permit depunerea de cash. De asemenea, Citibank a investit in cateva astfel de masini.

In perioada urmatoare, BCR intentioneaza sa lanseze un program de tipul Self''Bank, respectiv instalarea de masini prin intermediul carora clientii sa poata realiza operatiuni fara interventia functionarilor bancari.

Majoritatea bancilor ofera facilitati de plata a facturilor, inclusiv prin intermediul bancomatelor. De asemenea, mai multe banci au reusit sa dezvolte serviciile de internet banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO