Bănci și Asigurări

Indicatorul de încredere macroeconomica CFA România îşi continuă scăderea şi în iulie

Indicatorul de încredere macroeconomica CFA România...

Autor: Greta Bogdan

21.08.2016, 16:55 330

Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a scăzut în iulie faţă de luna anterioară, înregistrând o valoare de 50,8 puncte, în scădere cu 7,7 puncte faţă de iunie, potrivit unui comunicat al CFA România.

Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 63,8, valoare în scădere cu 7,8 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 7,2 puncte la valoarea de 44,4 puncte (cea mai mică valoare înregistrată începând din martie 2013), conform aceloraşi date.

Analiştii anticipează pentru cursul de schimb euro/ron valori  mediane de 4.5025 la şase luni, iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000, ambele valori fiind în scădere faţă de exerciţiul anterior.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (august 2017/august 2016) a înregistrat o valoare mediană de 0,97% (valoare în scădere cu 1.03% faţă de exerciţiul anterior). „Este de remarcat înrăutăţirea anticipatiilor privind condiţiile macroeconomice globale, 60% dintre participanţii la sondaj anticipând un mediu global ostil în urmatoarele 12 luni”.

Indicatorul CFA România de încredere macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 şi este folosit pentru a cuantifica anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Indicatorul de încredere macro­economică are valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza unor întrebări cu privire la: condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile (pentru un orizont de timp de un an pentru: mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie).

Vedeţi aici indexul de încredere macroeconomică

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO