Bănci și Asigurări

Guvernul aprobă miercuri înfiinţarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat

Guvernul aprobă miercuri înfiinţarea Băncii de...

Autor: Gabriel Pecheanu

05.10.2022, 11:48 200

Guvernul aprobă în şedinţa de miercuri înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat., destinată sprijinirii mediului de afaceri, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„Prin hotărâre de Guvern, vom aproba înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat. Această bancă va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va fi un partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private. Este, de asemenea, un obiectiv asumat prin PNRR şi programul de guvernare”, spune la începutul şedinţei de Guvern premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat că banca va fi condusă de un consiliu de supraveghere de şapte persoane şi un consiliul director de trei persoane, care vor avea criterii de performanţă.

„Se face încă un pas important pentru diversificarea instrumentelor de finanţare ale economiei. Este un obiectiv pe care România, cumva, şi l-a programat începând cu 2015, dar, din păcate, nu l-a realizat. Facem azi un pas important. Următorul pas va fi realizarea actului constitutiv şi numinrea managementului acestei bănci”, precizează Câciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO