Bănci și Asigurări

Grupul Generali, interesat de achizitia Unita

14.05.2008, 17:28 12

Grupul italian Generali este interesat de preluarea Unita, companie scoasa recent la vanzare de Vienna Insurance Group, au declarat pentru ZF surse din piata. Recent, reprezentanti ai grupului au purtat discutii cu actionarul majoritar al Unita si ar putea depune o oferta angajanta la sfarsitul acestei luni.
Generali detine pe piata locala compania Generali Asigurari si urmeaza sa preia Ardaf si RAI Asigurari, prin intermediul joint-venture-ului Generali PPF.
In prezent, favorite la preluarea Unita sunt grupurile AXA (Franta) si Munich Re (Germania), dar printre cei interesati de achizitie se mai numara Zurich Financial Services (Elvetia) si PPF (Cehia). AXA, Generali si Munich Re au fost interesate si de preluarea Asiban, iar primele doua grupuri au depus si oferte angajante. Unita este a saptea companie de asigurari de pe piata locala, cu afaceri de aproape 138 mil. euro anul trecut. Fata de 2006, primele au crescut cu 87%, Unita fiind astfel asiguratorul cu cea mai rapida crestere din top zece. Compania nu a publicat inca rezultatul financiar pentru anul trecut, precizand doar ca este vorba de pierdere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO