Bănci și Asigurări

Grupul elveţian Ameropa, care deţine Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, a luat un credit sindicalizat de 550 mil. euro, coordonat de Raiffeisen Bank şi BCR, pentru capital de lucru

Laurent Bogaert, director financiar al Grupului Ameropa:  Finalizarea completă a refinanţării principalelor noastre facilităţi în România este o realizare extraordinară pentru Ameropa. Acest succes ne oferă o poziţie puternică pentru a naviga pe o piaţă dinamică, aflată într-o permanentă evoluţie şi ne permite urmărirea strategiilor de creştere în mod eficientî.

Laurent Bogaert, director financiar al Grupului Ameropa: Finalizarea completă a refinanţării principalelor noastre facilităţi în România este o realizare extraordinară pentru Ameropa. Acest succes ne oferă o poziţie puternică pentru a naviga pe o piaţă dinamică, aflată într-o permanentă evoluţie şi ne permite urmărirea strategiilor de creştere în mod eficientî.

Autor: Cristina Bellu, Florentina Niţu

07.08.2023, 09:30 8478

Grupul elveţian Ameropa, care deţine Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din Ro­mânia, Ameropa Grains, im­portant trader de cereale, şi Chimpex, lider în operaţiuni por­tuare, a semnat pentru contractarea unui credit sindicalizat în valoare de 550 mil. euro, finanţare care va susţine activitatea curentă a businessului.

Raiffeisen Bank România şi BCR au acţionat în calitate de coordonatori şi aranjori principali, facilitatea fiind semnată alături de ING Bank România, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transil­vania, în calitate de mandated lead arrangers, şi BRD, Garanti Bank International şi Banca Comer­cială Intesa Sanpaolo Romania S.A., în calitate de original lenders.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO