Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Grupul BRD a raportat în S1/2020 un venit net bancar de 1,5 mld lei, în scădere cu 6%

♦ La nivelul băncii, profitul înregistrat de BRD în S1/2020 a fost de 405 mil. lei, jumătate din valoarea raportată în S1/2019 ♦ Veniturile nete din dobânzi au scăzut uşor cu 0,7% în S1/2020, în timp ce veniturile din comisioane au consemnat o scădere de aproape 15%.

Grupul BRD a încheiat primul semestru (S1) al anului 2020 cu un profit net de 415 mil. lei, cu 47% mai puţin faţă de aceeaşI perioadă a anului trecut, în timp ce venitul net bancar a ajuns la 1,5 mld. lei, în scădere cu 6% în S1/2020, comparativ cu S1/2019, potrivit datelor din raportul financiar al grupului.

„În primul trimestru al anului, România şi întreaga lume au intrat într-o criză sanitară fără precedent, cu impli­caţii economice puternice, com­ple­xe şi dificil de cuantificat. Ne-am adap­tat rapid şi cu succes organizaţia, apli­când imediat măsuri corespun­ză­toare pentru prote­ja­rea angajaţilor şi cli­enţilor noştri, pentru a asigura con­tinuitatea activităţii, pentru a oferi sprijin adecvat clienţilor şi pentru a ate­nua impactul financiar asupra băncii. Având în vedere contextul sem­nificativ dete­riorat, BRD a obţinut o perfor­man­ţă financiară globală rezilientă şi con­ti­nuă să se bazeze pe fundamente puter­nice, cu o rată de adecvare a capitalului so­lidă, lichiditate confortabilă şi calitate ridicată a activelor“, a spus François Bloch, directorul general al BRD Groupe Societe Generale.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.