Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus Bank au pus frână creditării la nouă luni, dar şi-au majorat depozitele cu 20%

Volu­mul depozitelor din bilanţul Piraeus cumula 916 mil. euro la fina­lul trimestrului trei

Volu­mul depozitelor din bilanţul Piraeus cumula 916 mil. euro la fina­lul trimestrului trei

Autor: Anelis Baciu

18.11.2016, 00:05 254

Stocul finanţărilor acordate de Piraeus Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar local deţinut de gru­pul elen cu acelaşi nume, s-a contrac­tat cu aproximativ 28% în intervalul ia­nuarie-septembrie al acestui an, până la 725 mil. euro, arată datele pu­blicate într-un raport la Atena. Cu o ase­menea reducere a stocului de credite cota de piaţă a grecilor pe creditare a scăzut de la 2,6% la finele lunii septem­brie a anului trecut până la 1,5% la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Pe de altă parte, Piraeus a fost des­tul de agresiv în atragerea de resurse de pe plan local, în condiţiile în care nu se mai poate baza pe sprijinul băncii-ma­mă care s-a confruntat în ultimii ani cu pro­bleme serioase de capitalizare. Volu­mul depozitelor din bilanţul Piraeus cumula 916 mil. euro la fina­lul trimestrului trei, în creştere cu 19% faţă de intervalul si­mi­lar de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO