Bănci și Asigurări

Gică Vlasie, grupul de firme Vasion: Bacăul are două probleme în momentul de faţă: problema banilor şi problema angajaţilor

Gică Vlasie, grupul de firme Vasion: Bacăul are două...

Autor: Mircea Nica

03.11.2023, 11:52 6997

Judeţul Bacău are două probleme în momentul de faţă: problema banilor şi problema angajaţilor, susţine Gică Vlasie, acţionar principal al grupului de firme Vasion.

„Două probleme sunt principale la momentul actual: problema banilor pentru că Guvernul absoarbe bani, iar mediul privat este văduvit şi din cauza asta se resimte o criză în piaţă, care va creşte. La anul sunt alegeri, aşa că mai devreme de anul 2025 nu va urca. A doua problemă, cea mai importantă, este cea a oamenilor. Noi nu lucrăm în echipă, nu avem încredere”, a spus Gică Vlasie în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România – Bacău, organizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Ce a mai declarat Gică Vlasie:

·      Lucrurile sunt grele şi vor fi şi mai grele, probabil că revirimentul va veni în primăvara anului 2025, pe noi ne aşteaptă alegeri. Lucrurile se complică, nu ne mai aşteptăm ca statul să se uite la privaţi. Citeam un articol care spunea că mediul privat pierde din putere în detrimentul politicului prin măsurile care au intrat azi în vigoare. Atât timp cât nu sunt bani în piaţă, poţi să fii sclipitor, briliant, fără bani nu poţi să faci business.

·      Problema noastră, a Bacăului, este retenţia forţei de muncă. Bacăul a avut perioada lui de glorie, dar nu te poţi dezvolta doar pe forţe proprii, ai nevoie de o infuzie de capital. În guvernarea PDL, Braşovul a primit 200 miliarde, Clujul a primit câteva sute de miliarde.

·      S-a văzut cu ochiul liber. Dacă nu războiul din Ucraina, Moldova era zona de tampon între Vest şi Est. Noi am avut o şansă.

·      Mediul te influenţează. Atât timp cât nu vom primi şi ajutor guvernamental, va fi greu pentru Bacău. Firmele pentru Bacău care au făcut mare performanţă au ieşit d

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO