Bănci și Asigurări

Generali a numit un CEO ceh la divizia locala

Generali a numit un CEO ceh la divizia locala

Marie Kovarova, 34 ani

03.09.2008, 17:40 29

Generali Asigurari, una din primele zece companii din piata, va avea un nou director general, dupa ce actualul sef, Tudor Moldovan, a fost promovat in cadrul holdingului Generali PPF, urmand sa se ocupe de proiectele din Europa Centrala si de Est.
Noul CEO al Generali este Marie Kovarova, in varsta de 34 de ani si de origine ceha, care a facut parte din conducerea executiva a Ceska Pojistovna, cea mai mare companie de asigurari detinuta de Generali PPF. De asemenea, ea a lucrat in cadrul companiei de consultanta in management McKinsey&Company, unde a coordonat mai multe proiecte.
Schimbarea directorului executiv are loc in contextul in care incepand cu acest an companiile Generali din Europa Centrala si de Est sunt controlate de Generali PPF, un joint-venture creat recent de cehii de la PPF si italienii de la Generali. "Cu Marie Kovarova, atat Generali PPF Holding, cat si operatiunile noastre din Romania vor beneficia de experienta profesionala internationala in domeniul asigurarilor si in alte industrii", a declarat Vit Sedlacek, membru al Comitetului Executiv al Generali PPF Holding, responsabil cu activitatile in Romania.
Tudor Moldovan se va ocupa de dezvoltarea proiectelor de business din regiune ale grupului si va raporta direct CEO-ului Generali PPF, Ladislav Bartonicek. In varsta de 56 de ani, Moldovan a fost numit la conducerea Generali in 2005, dupa ce timp de patru ani a ocupat functia de director executiv de asigurari de viata. Inainte de aceasta, in perioada 1999-2001, el a fost consultant al Bancii Mondiale. Moldovan considera ca cea mai mare realizare profesionala a sa este "reorganizarea Generali Asigurari, de la o companie care pierdea cota de piata la o companie care a castigat o cota de piata de peste 5% in doi ani si incepe sa faca profit."
Fostul sef al Generali, licentiat in matematica si fizica, este unul dintre putinii actuari de pe piata romaneasca, el avand o diploma de tehnici actuariale de la Institute of Actuaries din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO