Bănci și Asigurări

GE Money: Investim 12 mil. euro pentru o crestere de 40%

15.02.2007, 19:56 16

GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, va investi 15 milioane de dolari (12 mil. euro) anul acesta in cele trei institutii financiare nebancare pe care le-a achizitionat anul trecut: Domenia Credit, Motoractive si Ralfi (brandul de credite de consum Estima Finance) contra sumei de 140 de milioane de dolari.
"Am bugetat investitii de 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania in urmatorii ani. Pe termen scurt, insa, vom investi 15 milioane de dolari in deschiderea a 20 de unitati teritoriale, in paltforme IT, dezvoltarea de noi produse si in rebrandingul celor trei companii", a declarat William Cary, presedinte si CEO GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
El a specificat ca procesul de rebranding al celor trei institutii financiare achizitionate anul trecut va fi finalizat in septembrie-octombrie anul acesta si va necesita o investitie de 2-2,5 milioane de dolari.
Compania se va axa pe consolidarea serviciilor financiare de retail oferite pe plan local, in special prin dezvoltarea unei platforme integrate in Romania. "Cele trei companii vor fuziona intr-o singura companie sub numele de GE Money ce va un singur country manager, trei linii de business pentru credite de consum, credite ipotecare si leasing si aceleasi departamente de suport", a explicat Cary.
El nu a dezvaluit numele noului country manager GE Money pentru Romania, dar a specificat ca va pastra managementul actual al celor trei companii.
"Pentru acest an am bugetat o crestere de 40% a veniturilor inregistrate de cele trei companii GE Money, dar nu m-ar mira sa depasim acest nivel propus tinand cont de cresterea pietei", a spus Cary. Una dintre principalele directii ale GE Money pe piata romaneasca este extinderea teritoriala, motiv pentru care compania si-a planificat cresterea cu 50% a numarului de angajati dela 600 la 900 pana la finele acestui an.
Potrivit lui Cary, GE Money intentioneaza sa vanda prin intermediul retelei sale teritoriale si polite de asigurare in parteneriat cu o companie de asigurare puternica la nivel local.
GE Money a intrat pe piata financiara din Romania anul trecut dupa ce a achizitionat trei IFN-uri de pe piata locala, fiecare activand pe un anumit segment de finantare: Domenia Credit (credite ipotecare), Ralfi - Estima Finance (credite de consum) si Motoractive (leasing).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO