Bănci și Asigurări

Garanti a făcut provizioane suplimentare în T4, dar a rămas cu profit de 21 mil. euro pe 2013

Garanti a făcut provizioane suplimentare în T4, dar a...

Autor: Ciprian Botea

12.02.2014, 00:08 206
Garanti Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar deţinut de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Turcia, a încheiat anul trecut cu un profit net de aproape 21 mil. euro, comparativ cu o pierdere în anul precedent, datorită creşterii veniturilor nete şi a portofoliului de credite.
 
Banca avea un stoc de împrumuturi de circa 1,1 miliarde de euro la sfârşitul lunii decembrie, cu 5% peste nivelul din 2012. Portofoliul de credite acordate firmelor mici şi mijlocii (IMM) a înregistrat cea mai mare creştere (17%), dar bilanţul băncii continuă să fie dominat de creditele de retail.
 
„Creşte cererea pentru credite în lei datorită trendului de reducere a dobânzilor. Au mers foarte bine vânzările de credite ipotecare. Sunt şi refinanţări, dar şi multe cereri pentru credite noi. Dobânzile nu scad mai repede pentru că nu depind doar de costul finanţării interbancare. Importante sunt şi nivelul de neperformanţă şi nivelul rezervelor minime obligatorii“, a declarat Ufuk Tandogan, directorul general al Garanti România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO