Bănci și Asigurări

Gabriel Pralea, Director Reţea, CEC Bank: A fost un an care a început foarte bine, dar care pe parcurs s-a mai domolit. Creditarea persoanelor fizice la nivelul întregii ţări a scăzut foarte puternic în special în zona creditelor ipotecare

ZF Investiţi în România – Braşov

Gabriel Pralea, Director Reţea, CEC Bank: A fost un an...

Autor: Mircea Nica

14.11.2022, 19:25 495

Anul 2022 a început foarte bine, dar s-a mai domolit pe parcurs, ajungând la o scădere semnificativă a creditării persoanelor fizice la nivelul întregii ţări, în special în zona creditelor ipotecare, a spus Gabriel Pralea, Dierctor Reţea, CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată la Braşov, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank.

“A fost un an care a început foarte bine, dar care pe parcurs s-a mai domolit. Creditarea persoanelor fizice la nivelul întregii ţări a scăzut foarte puternic în special în zona creditelor ipotecare.Nu cred că a fost neaparat în ritmul în care a scăzut cererea per total, dar s-a văzut destul de important acest lucru. De asemenea, în zona creditării companiilor, suntem bine peste anul trecut, dar structural ceea ce am observat a fost o creştere importantă a finanţării de tip capital circulant. Acest lucru este cumva de aşteptat”, a explicat Gabriel Pralea.

El a mai adăugat că finanţarea persoanelor fizice anul viitor ar putea înregistra o creştere mai ponderată în timp ce creditarea companiilor ar putea fi mult mai mare.

“Vedem anul viitor în zona de persoane fizice o creştere mai ponderată, iar în zona finanţărilor companiilor o creştere mai mare care este susţinută din nou de necesarul capitalului circulant, mai selectiv partea de investiţii şi ne vom uita destul de atent la modul în care piaţa evoluează şi din punctul de vedere al profilului de risc.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO