Bănci și Asigurări

Francezii de la Cardif vor vinde asigurări doar prin paşaport european

Autor: Ciprian Botea

28.09.2011, 00:00 186

Francezii de la Cardif, companie de asigurări a grupului BNP Paribas, şi-au transferat întregul portofoliu de asigurări către sucursalele Cardif Assurance Vie şi Cardif Assurance Risques Divers, urmând să opereze pe piaţa locală pe baza paşaportului european privind libera circulaţie a serviciilor. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat luna aceasta transferul de portofoliu.

Cardif a subscris anul trecut prime de 16,7 milioane de lei (circa 4 mil. euro), în scădere cu 26% faţă de 2009, şi a avut o pierdere netă de 2,6 milioane de lei. BNP Paribas este al doilea mare grup financiar european care decide să opereze pe piaţa românească a asigurărilor de viaţă doar prin paşaport european, după ce olandezii de la Aegon au decis ca subsidiara locală să fuzioneze cu societatea din Polonia a grupului. Cardif şi Aegon sunt jucători de talie mică pe piaţa locală a asigurărilor de viaţă, deţinând împreună o cotă de piaţă de circa 1,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO