Bănci și Asigurări

Florentina Tomoiu, Signal Iduna: Circa 500.000 de angajaţi din România au asigurare privată de sănătate, la care se adaugă încă 2-300.000 de dependenţi

ZF Bankers Summit 2023, ziua 3

Florentina Tomoiu, Signal Iduna: Circa 500.000 de...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2023, 14:56 139

Piaţa asigurărilor private de sănătate este într-o continuă creştere, în contextul în care din ce în ce mai multe companii aleg să plătească astfel de asigurări pentru angajaţii lor, iar în prezent circa 500.000 de angajaţi din România, adică 10% din totalul forţei de muncă, beneficiază de o astfel de asigurare, la care se adaugă şi dependenţi, adică membri ai familiei, a explicat Florentina Tomoiu, expert consultant Corporate Healthcare Signal Iduna Asigurare Reasigurare, în cadrul ZF Bankers Summit 2023.

„Acum avem undea la 10% dintre angajaţi, cam 500.000 de poliţe, la care se adaugă încă 2-300.000 de dependenţi, adică familiile acestora. (...) Începe să se vadă că noi zilnic asta facem, discutăm cu angajatorii. Procesul de vânzare sau de implementare a asigurărilor de sănătate este total diferit faţă de celelalte asigurări, pentru că trebuie să-l escortezi în permanenţă atât pe contractant, pe angajator, cât şi pe beneficiarul final, în tot procesul de accesare, asimilare a informaţiei, în ce constă acoperirea, cum accesezi, unde, pe cine întrebi. Comunicarea este permanentă”.

În cazul Signal Iduna, aceste asigurări private de sănătatea pleacă de la o primă de 5 euro pe lună per angajat şi poate ajunge până la 50 de euro pe lună, care oferă „o preluare de risc 360”.

„Suntem în acest context extrem de important, ne-a ajutat şi pandemia să conştietizăm nevoia reală pe care o avem de servicii medicale, nevoia reală pe care o au românii de a accesa sistemul privat de sănătate. Şi este imposibil să faci lucruri atât de importante cum ar fi sănătatea şi accesarea în sistem privat fără puţin ajutor. Aici trebuie să le mulţumim tot timpul angajatorilor”.

Alte declaraţii:

  • Trebuie să ne îndreptăm atenţia către zona de IMM-uri şi împreună cu ei să extindem aria în care îi acoperim şi îi protejăm pe angajaţii din România şi pe familiile lor.
  • În lunile anterioare, la un portofoliu de 200.000 de asiguraţi avem lunar cel puţin 40.000 de accesări. Asta înseamnă contact permanent cu asiguraţii.
  • Cu siguranţă împreună cu ceilalţi jucători din piaţă şi cu partenerii de distribuţie din brokeraj putem susţine ritmul de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO