Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Dentons a asistat CEC Bank în procesul de atragere a peste 162 milioane de euro printr-o emisiune tap de obligaţiuni eligibile MREL

Firma de avocatură Dentons a asistat CEC Bank în...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2023, 12:37 263

Firma globală de avocatură Dentons a acordat asistenţă juridică CEC Bank în legătură cu atragerea a peste 162 mil. euro prin suplimentarea emisiunii lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligaţiuni senior non-preferred eligible MREL. 

Acest nou plasament de obligaţiuni face ca volumul total al emisiunii accesate să ajungă la 281,9 mil. euro, tragerile cumulate în cadrul Programului de obligaţiuni de tip EMTN în valoare de 600 mil. euro ajungând acum la 414 mil. euro. Emisiunea CEC a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat iniţial de 100 milioane euro (estimat)”, iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active şi firme de asigurări, potrivit unui raport la BVB. Fondurile sunt destinate consolidării bazei de capital a CEC Bank. 

Din echipa internaţională Dentons care a asistat emitentul au făcut parte Loredana Chitu, partener şi coordonator al departamentului de pieţe de capital din cadrul Dentons Bucureşti, Oliver Dreher, partener Dentons Frankfurt şi coordonator al departamentului de Debt Capital Markets (DCM) din cadrul Dentons Germania, Oana Ionaşcu (counsel), Alin Roca (associate) şi Alexandra Şofineţi (associate) în Bucureşti, precum şi Nadja Reiţ (associate) în Frankfurt şi Philippa M¸nnich-Winter (senior associate) în Berlin. 

„Fiind selectaţi de către CEC Bank pentru acordarea de consultanţă juridică în implementarea programului inaugural EMTN şi după succesul tranzacţiilor de debut, suntem încântaţi că am putut contribui din nou la consolidarea prezenţei CEC Bank pe pieţele de capital”, a declarat Loredana Chitu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO