Bănci și Asigurări

Finanţele au avocaţi pentru credite externe

Autor: Voican Razvan

19.12.2010, 23:45 26

Programul statului de finanţare de pe pieţele externe în valoarede circa 7 mld. euro pe trei ani intră în linie dreaptă odată ceMinisterul Finanţelor a angajat consorţiul de avocatură format dinfirma locală Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu şi grupul britanicAllen&Overy pentru a-i acorda asistenţă juridică.

Mandatul a fost câştigat după o a doua licitaţie, prima fiindcontestată de unul dintre consorţiile participante. Astfel, peprincipiul "când doi se ceartă, al treilea câştigă", câştigătorulstabilit iniţial în octombrie fusese Bulboacă & Asociaţii înconsorţiu cu Slaughter and May, rezultatul fiind contestat de DLAPiper - biroul din România în consorţiu cu cel de la Londra, iaracum contractul de asistenţă juridică pe trei ani este obţinut deRadu Tărăcilă Pădurari Retevoescu şi Allen&Overy.

Finanţele ar putea ieşi pe piaţa externă în trimestrul I alanului viitor, mai ales dacă tranşele de la FMI şi UE aşteptate înianuarie vor fi amânate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO