Bănci și Asigurări

Filiala rusească a Raiffeisen Bank International vrea să deservească clienţii din Rusia, deşi banca-mamă din Austria are în vedere o posibilă retragere de pe această piaţă

Filiala rusească a Raiffeisen Bank International vrea...

Autor: Mircea Nica

22.03.2022, 00:03 652

Filiala rusească a Raiffeisen Bank International a declarat că va continua să deservească clienţii săi din Rusia, indiferent de posibilitatea unei retrageri de pe piaţă a băncii-mamă din Austria, conform Reuters.

Banca austriacă, unul dintre creditorii europeni cei mai expuşi Rusiei, a declarat anterior că are în vedere o posibilă retragere din Rusia. Raiffeisen Bank International (RBI) a activat în Rusia de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în urmă cu 30 de ani, iar afacerile sale acolo au contribuit cu aproape o treime la profitul net al grupului, de 1,5 mld. euro anul trecut. 

Raiffeisen Bank International este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active. RBI a investit 2,4 mld. euro în filiala sa din Rusia, care avea active în valoare de 11,96 mld. euro la sfârşitul anului trecut.

De asemenea, rezultatele financiare de anul trecut ale RBI arată că banca a avut o expunere de 1,6 mld. euro faţă d Rusia şi 170 mil. euro faţă de Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO