Bănci și Asigurări

Euroins România a raportat o creştere de 25% a subscrierilor la finalul anului 2019, ajungând la 1,28 mld. lei. e ce a fost sancţionată de ASF Cristiana Basgan, membru în consiliul de administraţie?

Pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, Euroins se afla după nouă luni din 2019 pe locul al doilea cu subscrieri de 893 mil. lei şi o cotă de piaţă de 31,7%.

Pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, Euroins se afla după nouă luni din 2019 pe locul al doilea cu subscrieri de 893 mil. lei şi o cotă de piaţă de 31,7%.

Autor: Mircea Nica

03.03.2020, 10:30 234

♦ Cristiana Basgan, membru al consiliului de administraţie al Euroins, a fost sancţionată de ASF cu avertisment scris şi interzicerea dreptului de a ocupa funcţii care necesită aprobarea ASF pentru o perioadă de cinci ani, pentru că nu a participat la niciuna dintre şedinţele lunare care ar fi trebuit să asigure managementul Euroins.

Euroins România, cea mai mare companie din Euroins Insurance Group, controlată de bulgarii de la Eurohold, a înregistrat în 2019 o creştere de 25% a primelor brute subscrise, până la 270 mil. euro (circa 1,28 mld. lei), potrivit informaţiilor transmise de companie.

Euroins şi-a menţinut la sfârşitul anului 2019 poziţia printre cei mai mari asigurători din piaţă pe segmentul cumulat al asigurărilor generale şi de viaţă, ocupând locul patru cu o valoare a primelor subscrise de 1,28 mld. lei la finalul anului 2019 şi o cotă de piaţă de circa 11,9%, după cum a declarat recent pentru ZF Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO