Euroins România a raportat o creştere de 25% a subscrierilor la finalul anului 2019, ajungând la 1,28 mld. lei. e ce a fost sancţionată de ASF Cristiana Basgan, membru în consiliul de administraţie?

Autor: Mircea Nica 03.03.2020

♦ Cristiana Basgan, membru al consiliului de administraţie al Euroins, a fost sancţionată de ASF cu avertisment scris şi interzicerea dreptului de a ocupa funcţii care necesită aprobarea ASF pentru o perioadă de cinci ani, pentru că nu a participat la niciuna dintre şedinţele lunare care ar fi trebuit să asigure managementul Euroins.

Euroins România, cea mai mare companie din Euroins Insurance Group, controlată de bulgarii de la Eurohold, a înregistrat în 2019 o creştere de 25% a primelor brute subscrise, până la 270 mil. euro (circa 1,28 mld. lei), potrivit informaţiilor transmise de companie.

Euroins şi-a menţinut la sfârşitul anului 2019 poziţia printre cei mai mari asigurători din piaţă pe segmentul cumulat al asigurărilor generale şi de viaţă, ocupând locul patru cu o valoare a primelor subscrise de 1,28 mld. lei la finalul anului 2019 şi o cotă de piaţă de circa 11,9%, după cum a declarat recent pentru ZF Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).