Bănci și Asigurări

Euro în roller-coaster: după trei zile de creşteri a venit corecţia

Euro în roller-coaster: după trei zile de creşteri a venit corecţia

Autor: Liviu Chiru

09.06.2011, 23:33 143

Piaţa valutară interbancară a fost ieri animată de fluctuaţiimai mari decât de obicei ale cotaţiilor, euro urcând în primele orede tranzacţionare până la un nou vârf de 4,18 lei, doar pentru apierde teren spre sfârşitul zilei. Cursul oficial calculat de BNRnu a surprins însă aceste fluctuaţii, consemnând doar o creştere cu0,01 bani faţă de ziua precedentă, până la 4,1720 lei pentru uneuro.

"Străinii s-au bucurat să vadă cursul mai sus şi au început săvândă valută", comentează un dealer. În ciuda fluctuaţiilor maimari, volumele tranzacţionate au rămas modeste. La deschidereapieţei euro era tranzacţionat la 4,1732 lei, unde se oprisemiercuri seara, iar în primele ore de tranzacţionare a continuat săurce la Bucureşti, ajungând la 4,1865 lei, deşi celelalte monede depe pieţele emergente din regiune se apreciau. În a doua parte azilei tendinţa s-a inversat, iar euro a coborât spre pragul de 4,16lei după mai bine de trei zile de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO