Bănci și Asigurări

Euro a atins un nou vârf, emoţii pentru debitorii în valută

Euro a atins un nou vârf, emoţii pentru debitorii în valută

Autor: Ciprian Botea

20.03.2012, 00:07 606

Euro a câştigat ieri mai puţin teren în faţa leului după aprecierea vizibilă de la sfârşitul săptămânii trecute, dar continuă să se apropie încet de pragul psihologic de 4,4 lei. BNR a afişat luni un curs oficial de 4,3794 lei/euro, un nou maxim istoric.

Cursul a crescut brusc la sfârşitul săptămânii trecute după o perioadă relativ lungă de stabilitate pe fondul cererii mai mari de euro din partea jucătorilor străini, care au început să-şi închidă din poziţii după ce au pariat pe o apreciere a valutelor din regiune.

Mişcarea cursului dă emoţii românilor care au de rambursat credite în valută sau trebuie să plătească lunar chirii sau facturi exprimate în euro, dar analiştii afirmă că este puţin probabil ca pragul de 4,4 lei să fie depăşit în perioada următoare pentru că banca centrală pare să nu agreeze o asemenea mişcare.

"Posibilele intervenţii din ultimele zile sugerează că banca centrală nu susţine în prezent o asemenea mişcare", spune Vlad Muscalu, economist în cadrul ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO