Bănci și Asigurări

Este oficial: Comisiile de buget l-au validat pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al BNR

Este oficial: Comisiile de buget  l-au validat pe Mugur...

Autor: Diana Grigore

02.07.2019, 13:51 315

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului l-au validat, marţi, pe Mugur Isărescu, pentru funcţia de guvernator al BNR. Membrii celor două comisii au validat, de asemenea, şi candidaţii înscrişi pentru funcţii în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Mugur Isărescu a fost validat pentru funcţia de guvernator al BNR şi preşedinte al Consiliului de administraţie, fiind singurul candidat înscris pentru aceste funcţii. Votul a fost unanim.

Florin Georgescu a fost validat pentru a rămâne în funcţia de prim-viceguvernator al BNR şi vicepreşedinte al Consiliului de administraţie.

Comisiile de buget-finanţe i-au validat, de asemenea, pe Leonardo Badea şi Eugen Nicolăescu pentru funcţiile de membru al Consiliului de administraţie şi viceguvernator al BNR.

Ionuţ Dumitru, candidat independent pentru aceste funcţii, a obţinut doar voturile USR, nefiind validat.

Pentru funcţia de membru al Consiliului de administraţie al BNR, Comisiile de buget din Parlament au aprobat următoarea componenţă:

-Csaba Balint
-Gheorghe Gherghina
-Cristian Popa
-Dan-Radu Ruşanu
-Virgiliu-Jorj Stoenescu

Candidatul independent Horia Ion Neamţu a fost susţinut doar de către deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Raportul Comisiilor de buget-finanţe urmează să ajungă miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO