Bănci și Asigurări

Educaţia şi formarea profesională continuă încep să prindă contur pe plan local, în contextul deficitului de talente, dar rămânem cu mult în spatele mediei europene. În ultimii 10 ani, rata de participare la astfel de programe a crescut cu 3,4 puncte procentuale, până la 5,4% în 2022. În Suedia această rată este de peste 36%

Educaţia şi formarea profesională continuă încep să...

Autor: Ramona Cornea

25.10.2023, 17:00 108

  „În România, învăţarea pe tot parcursul vieţii nu deblochează, de obicei, o evoluţie pozitivă a salariului sau a carierei, nici nu este apreciată la nivel personal” Companiile multinaţionale investesc mult mai mult în aceste traininguri, au bugete alocate anual, multe dintre ele au o putere mai mare de finanţare, iar cultura lor pentru partea aceasta de învăţare continuă este mult mai veche şi cuantificată, ei observând că de cele mai multe ori aceste investiţii se întorc înzecit prin motivaţia, retenţia şi productivitatea angajaţilor”.

Educaţia şi formarea profesională continuă încep să prindă contur şi pe plan local, însă încă suntem cu mult în spatele mediei europene şi al altor state mult mai dezvoltate. Acesta este un aspect subliniat de un raport publicat de Banca Mondială în 2023, precum şi de date statistice oficiale de la Eurostat, oficiul european de statistică.

Astfel, România are a patra cea mai mai mică rată de participare la învăţare pe tot parcursul vieţii din Uniunea Europeană, iar raportul Băncii Mondiale spune că este din cauza barierelor culturale şi sistemice. Aproximativ 5,4% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani din România participă la activităţi de învăţare în rândul adulţilor, cu mult sub media Uniunii Europene de 11,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO