Bănci și Asigurări

Dobanzile la depozitele in euro revin pe crestere

Dobanzile la depozitele in euro revin pe crestere
09.06.2010, 23:44 42

Mai multe banci au anuntat in ultima perioada dobanzi mai marila depozitele in euro pentru persoane fizice in ciuda tendinteigeneralizate de scadere a dobanzilor pe piata, in incercarea de aatrage resursele suplimentare in valuta.

Noul episod de depreciere a leului ar putea stimula economisireain euro.

Banca Transilvania, unul dintre jucatorii de top zece controlatde un grup de antreprenori locali, a majorat cu un sfert de punctprocentual dobanda la depozitul la termen cu acumulare in euro,pana la un nivel maxim de 4% pe an. Pentru sumele cuprinse intre1.000 si 24.999 de euro dobanda este de 3% pe an, bonificatiaurcand pana la 4% pe an pentru depozite cu o valoare mai mare de100.000 de euro. BT a ridicat si dobanzile la contul de economii inlei cu jumatate de punct procentual, pana la 6,75% pe an pentrusume intre 100.000 si 499.999 lei. Banca invoca preocuparea de a-siproteja clientii de inflatie.

Si Banca Romaneasca bonifica incepand de saptamana aceastadobanzi mai mari cu 0,4 puncte procentuale la depozitele in euro cuscadenta la patru luni, pana la 4,15% pe an, fata de un randamentmaxim de 3,2% la produsele de economisire in valuta standard.Comisionul lunar de administrare pentru acest produs este de 3lei/luna.

Saptamana trecuta, Banca Carpatica a majorat cu un sfert depunct dobanzile la depozitele in euro, pana in intervalul 3,75 - 4%pe an, aceasta fiind a doua miscare de acest fel din ultimele treiluni. Si pentru depozitele in dolari cu scadenta la noua luni si unan, banca ofera dobanzi mai mari cu un sfert de punct, respectiv de3% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO