Bănci și Asigurări

Dobanda record de 20% pe an oferita de Bank Leumi

19.08.2008, 18:46 33

Bank Leumi, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare israeliene, vrea sa atraga cu orice pret clienti pe segmentul de retail, astfel ca a majorat la 20% pe an dobanda platita persoanelor fizice pentru depozitele in lei pe o luna.
Este cea mai mare dobanda oferita pana acum pe piata bancara pentru depozitele in lei si vine in contextul majorarii dobanzii BNR de la 7% la 10,25% in ultimele 10 luni, dar si al unui deficit de lichiditati cauzat de tensiunile de pe piata financiara internationala care s-au propagat si in Romania.
"Banca noastra este interesata de incurajarea populatiei catre economisirea in lei, dovada fiind toate produsele de acest tip pe care le promovam chiar in aceasta perioada", au declarat pentru ZF oficialii bancii.
Oferta este valabila in perioada 15 august - 30 septembrie, iar banca nu practica niciun cost deosebit, deschiderea de cont fiind gratuita, in timp ce administrarea contului si lichidarea depozitului se realizeaza conform tarifului de comisioane in vigoare. Bancile au majorat in ultimele luni dobanzile pentru a atrage clientii.
Daca in primele luni ale anului dobanzi atractive erau oferite doar in cadrul unor promotii, in general pentru depuneri de valori mari, acum unii jucatori ajung sa garanteze rate ridicate, de peste 11% pe an, chiar si pentru depozite pe un an.
Bancile mai mici, din esalonul doi, sunt mai agresive. Carpatica ofera dobanzi cuprinse intre 9,5 si 10,5% pe an, iar la RIB dobanzile platite pentru depozite variaza in intervalul 10,25-11,5%. Dobanzi de peste 11% pe an mai ofera ProCredit Bank, Garanti Bank, Libra Bank si Italo-Romena.
Oferta Leumi este destinata exclusiv atragerii de depozite noi, clientii putand constitui un singur depozit de acest tip, pentru sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei. Ponderea resurselor atrase de la clientii de retail in totalul pasivelor Bank Leumi este de 45% din totalul pasivelor, banca fiind unul dintre jucatorii mici de pe piata cu active de 1,1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO