Bănci și Asigurări

Deutsche Bank vrea să îi ofere al doilea mandat unuia dintre cei mai controversaţi lideri ai băncii

Deutsche Bank vrea să îi ofere al doilea mandat unuia...

Autor: Ştefan Stan

21.11.2016, 17:11 185

Consiliul de Administraţie al Deutsche Bank l-a nominalizat pe Paul Achleitner pentru al doilea mandat ca preşedinte, în condiţiile în care o anchetă internă l-a absolvit de orice vină legată de modul în care banca s-a comportat într-o investigaţie oficială legată de ratele Libor, scrie FT.

Purtătorul de cuvânt al băncii a spus că CA-ul Deutsche a laut decizia unanim să îl recomande pe Achleitner pentru a fi ales într-un nou mandat, la expirarea celui actual în mai.

Deutsche a plătit 2,5 miliarde de dolari către autorităţile din SUA şi Marea Britanie în 2015 pentru rolul pe care l-a jucat în scandalul manipulării ratei Libor, şi 725 de milioane de dolari către autorităţile europene în 2013.

Consiliul de administraţie al Deutsche a făcut de asemenea o investigaţie în paralel, pentru rolul jucat în aceeaşi anchetă. Investigaţia l-a inclus şi pe Achleitner.

Cel mai mare creditor german nu este încă în criză, însă profitabilitatea a fost erodată puternic.

La începutul acestui an, mai mulţi acţionari şi-au exprimat îngrijorările dacă Achleitner, care a fost preşedintele Deutsche încă din 2012, ar trebui să primească al doilea mandat. Totuşi, Igo Spiech, un manager de portofoliu de la Union Investment, unul dintre principalii 20 de acţionari ai Deutsche, a spus că ”în principiu” îmbrăţişează decizia.

 ”Banca este în mijlocul unei restructurări masive, şi avem nevoie de stabilitate. Dacă vom schimba liderii de top ai băncii, am putea avea încă 2-3 ani de acomodare, şi nu avem timp pentru asta”, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO