Bănci și Asigurări

Deponentii Bankcoop au recuperat 1.530 mld. lei

05.05.2000, 00:00 82


Fondul de Garantare al Depozitelor in Sistemul Bancar a platit pana in prezent 1.530 miliarde de lei la 107.783 din deponenti Bankcoop, a declarat Ziarului Financiar, Marin Predescu, directorul economic al Fondului. O buna parte din deponentii Bankcoop isi lasa insa banii la BRD, banca prin intermediul careia se deruleaza plata comensatiilor, se arata intr-un comunicat la bancii.

Predescu spune ca inca se mai astepta persoanele fizice care se considera indreptatite sa incaseze compensatii, dar nu au clarificate elementele de identificare (cod numeric personal, seria si numarul actului de identitate, adresa) sa se prezinte la unitatile Bankcoop unde au constituit depozitele, in vederea lamuririi situatiei.

Plata compensatiilor catre deponentii Bankcoop a inceput pe 12 aprilie, prin unitati teritoriale ale Bancii Romane pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale, pe baza unei programari pe zile a beneficiarilor de compensatii, urmand ca prima etapa sa se incheie pe 30 mai.

Deponentii Bankcoop vor primi o suma maxima de 54,7 milioane lei, iar pentru tot ce depaseste aceasta suma trebuie sa constituie in parte civila impotriva Bankcoop.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 24 martie anul curent, recursul promovat de actionarii Bankcoop impotriva sentintei civile prin care aceasta banca a fost declarata in stare de faliment.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO