Bănci și Asigurări

Cursul leu/euro a revenit pe creştere, în timp ce cursul leu/dolar a făcut un mic pas în spate, ambele cotaţii fiind apropiate, peste pragul de 4,93

Cursul leu/euro a revenit pe creştere, în timp ce...

Autor: Claudia Medrega

21.09.2022, 00:02 488

Cursul leu/euro a revenit ieri pe creştere după două şedinţe de scăderi uşoare, în timp ce cursul leu/dolar a făcut un mic pas în spate, ambele cotaţii ajungând la niveluri apropiate pe piaţa valutară de la Bucureşti, peste pragul de 4,93 lei/unitate.

BNR a afişat ieri un curs de referinţă de 4,9313 lei/euro, în creştere cu 0,18% faţă de cotaţia de luni. În cazul cursului leu/dolar, cotaţia de referinţă a fost ieri de 4,9303 lei/dolar, cu 0,12% sub nivelul de luni. Cursul valutar leu/euro a accelerat în septembrie, după scăderile din luna august, şi a urcat cu 2% doar într-o săptămână.

Luna august adusese o surprinzătoare apreciere a leului în faţa euro, cursul coborând sub 4,9 lei/euro şi îndreptându-se chiar spre 4,8 lei/euro, nivel despre care unii analişti au spus că nu este susţinut de fundamentele economiei, având în vedere deficitele mari, de cont curent şi bugetar. Pe piaţa internaţională, dolarul a ajuns la paritate cu euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO