Bănci și Asigurări

CSSPP: Tranzactia BCR-Omniasig poate continua

24.11.2008, 17:04 19

Preluarea Omniasig Pensii de catre BCR Leasing, oprita saptamana trecuta de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), va putea continua dupa ce cele doua entitati vor organiza cate o adunare generala a actionarilor pentru a aproba fuziunea, conform legislatiei in vigoare, a declarat pentru ZF Mircea Oancea, presedintele CSSPP. "Noi le-am cerut celor doua entitati sa procedeze conform Normei 14/2008, adica sa aiba loc doua adunari generale ale actionarilor prin care sa se propuna, respectiv sa se accepte oferta (de fuziune - n.r.)", a explicat Oancea.

Dupa achizitia de catre BCR Leasing, fondul de pensii obligatorii administrat de Omniasig Pensii va fuziona cu fondul administrat de BCR Pensii. Omniasig nu a fost preluata direct de BCR Pensii, deoarece un administrator nu poate controla decat un fond. Conform Normei 14/2008, fondul de pensii absorbit (in acest caz Omniasig) trebuie sa le trimita clientilor sai scrisori cu confirmare de primire in care sa ii informeze despre fuziune. Clientii care nu sunt de acord se pot transfera in termen de 90 de zile la orice alt fond de pe piata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO