Bănci și Asigurări

Cristian Sporiş, vicepreşedinte, Raiffeisen Bank: Nevoia de credite de investiţii este timidă

Cristian Sporiş, vicepreşedinte, Raiffeisen Bank:...

Autor: Mircea Nica

15.04.2024, 00:07 212

Primul trimestru din 2024 a început încet şi modest, şi deşi există o lichiditate excedentară, este clar că nevoia de capital de lucru pentru companii nu există momentan, iar din evoluţia primelor luni  se observă o nevoie pentru credite de investiţii destul de timidă, a declarat Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, în emisiunea de business ZF Live.

„Există o lichiditate excedentară în momentul de faţă, este clar că nevoia de capital de lucru pentru companii nu este acolo pentru că vedem asta din lichiditatea existentă. În momentul de faţă, aşa cum a început primul trimestru, nevoia de credite de investiţii este destul de timidă. Nu ştiu care este motivaţia acestui lucru, poate este vorba că anul acesta în România avem un rând de alegeri, dar la nivel global jumătate din populaţia omenirii este chemată să voteze anul acesta. Deci este un context mondial de schimbări în anul 2024”.

Vicepreşedintele Raiffeisen Bank a mai explicat că PIB-ul României a crescut în ultimul an, este în continuare pe creştere, iar dacă ne uităm care au fost sectoarele care au contribuit la creşterea PIB-ului, acestea sunt construcţiile şi serviciile în primul trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO