Bănci și Asigurări

Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: Depindem prea mult de piaţa externă, iar piaţa internă nu contribuie suficient la creşterea economică

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Autor: Roxana Rosu

18.08.2017, 00:05 171

Produsul Intern Brut şi-a accelerat creşterea în al doilea trimestru al anului, la 5,9% pe serie brută, faţă de perioada similară din 2016, în timp ce creşterea economică aferentă primului semestru a fost de 5,8%.

România trebuie să găsească soluţii pentru a-şi consolida o creştere economică anuală de 5%, solidă, neinflaţionistă, bazată pe muncă şi argumente concrete, în condiţiile în care majorarea actuală a PIB se bazează mai ales pe consum, care la rândul lui este susţinut de importuri, a spus la ZF Live Cristian Pârvan (desen), preşedintele PIAROM (Patronatul In­vestitorilor Autohtoni).

„Actuala creştere economică nu este stimulată nicicum de guvern. Creşterea industrială se datorează exporturilor. Creşterea consumului s-a bazat pe importuri, iar balanţa comercială a crescut pe partea negativă. Practic, cererea internă nu are acoperire din producţia internă, aşa că importăm“, a comentat Pârvan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO