Bănci și Asigurări

PIAROM: Măsura referitoare la plata defalcată a TVA nu va simplifica relaţiile dintre stat şi mediul de afaceri

PIAROM: Măsura referitoare la plata defalcată a TVA nu...

Autor: Corina Zamfir

09.08.2017, 00:05 169

PIAROM, Patronatul Investitorilor Autoh­toni, susţine că măsura anunţată de Ministerul de Finanţe referitoare la plata defalcată a TVA de către toţi contribuabilii nu este una care să simplifice şi să normalizeze relaţiile dintre administraţia statului şi mediul de afaceri.

Din contră, aceasta creează o presiune aproape ucigătoare asupra mediului de afaceri, deja încorsetat de alte obligaţii declarative / procedurale complexe (declaraţia 394, risc fiscal - fosta analiză a intenţiei de a desfăşura activităţi economice), în acelaşi context al combaterii evaziunii fiscale în materie de TVA.

„Mai exact, măsura anunţată nu poate înlocui necesitatea existenţei, în cadrul ANAF, a unei grile de risc fiscal  corect gândite şi nediscreţionar aplicate, deşi au fost luate o serie de măsuri în acest sens. Se optează din nou pentru creşterea birocraţiei şi a costurilor - prin crearea de noi conturi bancare purtătoare de comisioane bancare în sarcina contribuabililor, dezvoltări de programe informatice şi utilizare suplimentară de resurse umane neproductive“, spun reprezentanţii PIAROM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO