Bănci și Asigurări

Creşterea în piaţa de brokeraj în asigurări încetineşte: intermedierile ar putea avansa cu 12% în 2016

Creşterea în piaţa de brokeraj în asigurări...

Autor: Anelis Baciu

19.05.2016, 00:05 221

Primele intermediate de brokerii locali de asigurări vor creşte cu 12% în acest an, ceea ce înseamnă că la finalul anului rulajul brokerilor se va situa la circa 5,7 mld. lei (1,3 mil. euro), a estimat Bogdan Andriescu, preşedin­te­le asociaţiei locale a brokerilor de asigu­rări UNSICAR în cadrul Foru­mu­lui Internaţional de Asigurări şi Reasigurări organizat de Media Xprimm. An­dri­escu spune că ritmul de creş­terea al pieţei va înce­ti­ni în anii urmă­tori. De altfel, şi anul trecut ritmul de creştere a fost de 14%.

 
„Este posibil ca piaţa de brokeraj să înregis­tre­ze o creştere de 12% în acest an şi de 10% în 2017. În ur­mă­torii ani creş­terea pri­me­lor inter­me­diate va în­ce­tini, iar rit­mul de creştere se va si­tua în­tre 5 şi 10% în condiţiile în care pia­ţa se va stabiliza“, a declarat Bogdan Andriescu.
 
Vânzările prin brokeri ale asigură­torilor locali au cumulat 5 mld. lei la fi­na­lul anului trecut, fiind în creştere cu 14%, fapt care a dus gradul de interme­die­re la peste 70% în piaţa asigurărilor generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO