Bănci și Asigurări

Credit Europe: Vom încheia anul cu 360.000 de carduri de credit

Autor: Liviu Chiru

17.03.2011, 14:58 32

Credit Europe, o bancă de talie medie dupăactive dar care domină piaţa cardurilor de credit,şi-a planificat să îşi majoreze portofoliul anul acesta cu 10% anulacesta, până la 360.000 de unităţi.

"Este loc de creştere pe piaţa cardurilor de credit, pentru că încontinuare utilizarea rămâne foarte scăzută", spune OmerTetik, preşedintele băncii.

Credit Europe, filiala locală a grupului controlatde miliardarul turc Husnu Ozyegin, a crescut agresiv pecardurile de credit în anii de boom, fiind primuljucător care a oferit pe plan local programe de bonusuri pentruachiziţiile de la comercianţi şi plata în rate fără dobândă. Înultimii ani portofoliul de carduri al băncii a stagnat.
"Numărul de carduri nu a mai crescut, dar avem mai mulţi clienţiactivi", spune Tetik.

Banca este un jucător de talie medie dupăactive, cu aproape 1,2 miliarde de euro lasfârşitul anului trecut. Portofoliul de credite a coborât uşor,spre palierul de 800 de milioane de euro.
Pentru anul acesta banca şi-a planificat să îşi menţină activele,dar profitul brut ar trebui să urce cu 50%, până la 5,4 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO