Credit Europe: Vom încheia anul cu 360.000 de carduri de credit

Autor: Liviu Chiru 17.03.2011

Credit Europe, o bancă de talie medie după active dar care domină piaţa cardurilor de credit, şi-a planificat să îşi majoreze portofoliul anul acesta cu 10% anul acesta, până la 360.000 de unităţi.

"Este loc de creştere pe piaţa cardurilor de credit, pentru că în continuare utilizarea rămâne foarte scăzută", spune Omer Tetik, preşedintele băncii.

Credit Europe, filiala locală a grupului controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, a crescut agresiv pe cardurile de credit în anii de boom, fiind primul jucător care a oferit pe plan local programe de bonusuri pentru achiziţiile de la comercianţi şi plata în rate fără dobândă. În ultimii ani portofoliul de carduri al băncii a stagnat.
"Numărul de carduri nu a mai crescut, dar avem mai mulţi clienţi activi", spune Tetik.

Banca este un jucător de talie medie după active, cu aproape 1,2 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. Portofoliul de credite a coborât uşor, spre palierul de 800 de milioane de euro.
Pentru anul acesta banca şi-a planificat să îşi menţină activele, dar profitul brut ar trebui să urce cu 50%, până la 5,4 mil. euro.