Bănci și Asigurări

Consilieri noi si vechi in echipa guvernatorului BNR

Consilieri noi si vechi in echipa guvernatorului BNR

Vasile Ifrim, consilier BNR

15.08.2007, 20:34 1178

Vasile Ifrim, vicepresedintele CEC demis in luna mai de ministrul economiei, Varujan Vosganian odata cu presedintele Eugen Radulescu, s-a intors la BNR, unde a lucrat inainte de 2000, intrand in echipa de consilieri a guvernatorului Mugur Isarescu.
Fostul sau sef, Eugen Radulescu, spune ca inca nu a luat o decizie in privinta modului in care isi va continua cariera. Si Radulescu a fost consilier al guvernatorului Isarescu, iar inainte de 2000 sef al Directiei de politica monetara si valutara, insa afirma ca nu isi doreste sa se intoarca intr-o institutie publica, dezamagit fiind de experienta de la CEC.
Echipa de consilieri a sefului BNR a fost completata in aceasta vara si prin revenirea lui Lucian Croitoru, care in ultimii patru ani a fost reprezentantul Romaniei la FMI. In luna mai, Banca Nationala l-a numit in locul sau pe Mihai Tanasescu, ex-ministrul finantelor in Cabinetul Nastase. Croitoru s-a intors astfel la postul sau de consilier al lui Mugur Isarescu, pe care l-a urmat inclusiv in perioada in care acesta a fost premier.
Cariera multor bancheri de pe piata include pozitia de consilier al guvernatorului BNR sau pe cea de director in Banca Nationala. De pilda, Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR, a fost in perioada '98-'99 consilier al guvernatorului Isarescu.
Vasile Ifrim revine la BNR, dupa ce in anii '90 ocupase functia de director general al Directiei de informatica, procesare statistica si contabilitate, in vremea in care Radulescu se ocupa de politica monetara.
Ulterior, cei doi au lucrat impreuna la Banca Agricola si apoi la Banca Agricola-Raiffeisen, Ifrim ca vicepresedinte, iar Radulescu in functia de presedinte.
Dupa ce austriecii si-au adus oamenii lor la conducerea bancii, Ifrim a ajuns in toamna lui 2002 presedinte al Romexterra Bank, cu planuri ambitioase de a majora cota de piata a bancii la 4-5%. Nu a reusit, iar in 2004 a demisionat din motive de sanatate.
A intrat in toamna aceluiasi an in echipa lui Enache Jiru, presedintele CEC, pe o pozitie de vicepresedinte pe care a pastrat-o si dupa preluarea conducerii de catre Eugen Radulescu, la inceputul lui 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO