Bănci și Asigurări

Conducerea Unita ar putea fi suspendata

12.06.2007, 18:26 16

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis saptamana trecuta suspendarea managementului societatii de asigurare Unita, din cauza neregulilor descoperite in urma unui control care a durat o jumatate de an, potrivit unor surse din piata.
Mai exact, in cursul acestei saptamani, CSA ar putea retrage aprobarea a doi administratori: Iulian Dumitru, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al companiei, si Anamaria Dorobantu, vicepresedinte al CA si loctiitor al directorului general. Anuntul oficial al suspendarii celor doi sefi ar putea fi facut in zilele urmatoare, sustin sursele citate. Dupa aceasta, actionarii companiei trebuie sa convoace o adunare generala pentru numirea unei noi conduceri.
Suspendarea s-ar datora unor neconvergente intre sistemele de inregistrari, contabilitate, sitemul IT, dar si rezerve, care sunt calculate in diferite moduri, nereguli care au fost descoperite in urma controlului. Potrivit surselor, compania nu are probleme cu indicatorii de solvabilitate sau lichiditate.
"Nu pot sa comentez niste zvonuri. Unita nu a primit nicio notificare oficiala in acest sens de la CSA", a declarat Iulian Dumitru, presedintele CA al Unita. "In orice companie, controalele sunt ceva de rutina si vizeaza perioade lungi. Unita este o societate sanatoasa, desi anul trecut a fost greu, compania trecand printr-o restructurare profunda", afirma Dumitru. Unita face parte din primele zece companii de asigurari de pe piata. Societatea este detinuta de Omniasig si este membra a grupului austriac Vienna Insurance.
Aceasta este a doua schimbare recenta de management de la Unita, dupa ce in aprilie 2006 directorul societatii, Dan Odobescu, si adjunctul acestuia, Daniel Stan, au fost schimbati din functie de actionarul majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO