Bănci și Asigurări

Compania de private equity ROCA Investments finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului şi atrage 100 de milioane de lei, din care 55% de la noi acţionari

Compania de private equity ROCA Investments finalizează...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2023, 14:30 439

Compania de private equity ROCA Investments finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei pentru consolidarea şi dezvoltarea portofoliului.

Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până în prezent. Acţionarii existenţi au contribuit cu 45% din sumă, iar diferenţa a fost atrasă de la noi acţionari. Numărul total al acţionarilor Roca Investments a ajuns la 27 de investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea şi scalarea portofoliului existent, cu focus pe industrie şi agricultură.

„Le mulţumim tuturor investitorilor care, prin acest aport, au validat performanţele noastre de până în prezent, manifestându-şi încrederea în viziunea de dezvoltare şi modelul nostru de business. Aceştia au oportunitatea istorică de a contribui la dezvoltarea activităţii de private equity în România, la dezvoltarea companiilor româneşti şi a unor branduri cu perspective de a deveni campioni regionali. Estimăm că în 2023 vom depăşi evaluarea de 500 milioane lei, iar promisiunile noastre către investitori rămân creşterea sănătoasă, transparenţa şi granularitatea riscului. Într-un an dificil, mizăm pe strategii care vor duce la îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă la nivelul portofoliului şi păstrarea randamentului mediu anual de 30%, ca şi până în prezent,” declară Rudolf Vizental, CEO şi cofondator ROCA Investments, un brand Impetum Group,.

Compania a început în urmă cu cinci ani cu un capital de 22,5 milioane de lei.

Portofoliul ROCA cuprinde 15 companii active, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1,35 miliard de lei şi aproximativ 2.000 de angajaţi, concentrate în principal în două holdinguri: holdingul de industrie Roca Industry şi holdingul de agricultură Roca Agri RDF.

Companiile din portofoliul ROCA activează în 13 judeţe din România, unele dintre acestea fiind deja jucători la nivel european, din perspectiva pieţelor de desfacere. Suplimentar, două companii din holdingul de construcţii îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO