Bănci și Asigurări

Compania cehă APS prezentă în tranzacţia cu neperformante de 500 mil. euro de la Volksbank a cumpărat firma de recuperare de creanţe a MKB

Compania cehă APS prezentă în tranzacţia cu...

Autor: Ciprian Botea

13.10.2014, 00:07 767

APS Holding a primit în primăvară o finanţare de 20 mil. euro de la IFC, divizie a Băncii Mondiale, pentru a cumpăra neperformante de la băncile locale. Cehii au reuşit să intre în consorţiul condus de Deutsche Bank care a luat neperformante de 490 mil. euro de la Volksbank în iulie.

MKB Bank, grupul ungar care a finalizat în primă­vară vânzarea Nextebank către fondul de investiţii Axxess Capital, a ieşit com­plet de pe piaţa locală după ce luna tre­cută a transferat Corporate Re­cove­ry Mana­gement, compania care pre­lua­se cre­ditele neperformante ale Nexte­bank în pro­cesul de curăţare a băncii, către APS Holding, po­trivit unui document din Monitorul Oficial.

Surse din piaţă spun că portofoliul de neperformante achiziţionat de APS ar avea o valoare nominală de 492 mil. lei (110 mil. euro), fiind vorba despre credite corpo­rate provenite de la 631 de debitori.

Numele APS Holding, o firmă specia­lizată în recuperarea creanţelor cu sediul la Praga, apăruse pentru prima dată pe piaţa locală la începutul anului, când a primit o finanţare de 20 mil. euro de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale. Ofi­cialii IFC au declarat în luna mai pentru ZF că împrumutul a fost acordat pentru achi­ziţia a trei-patru portofolii de credite cu probleme de la băncile locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO