Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, Volksbank: Simţim o bătălie în piaţă. Fiecare bancă este conştientă că trebuie să plaseze banii alocaţi pentru credite

Autor: Luciana Georgescu

22.09.2014, 00:00 619
Anul 2014 ar putea marca reluarea competiţiei între bănci pentru acordarea de credite în economie, după ani de zile de amorţeală pe această piaţă, a declarat vicepreşedintele Volksbank Bogdan Neacşu, invitat la emisiunea ZF Live.
 
„Debitorii au probleme financiare în urma crizei. Nici contractele lor şi nici marjele de profitabilitate nu mai sunt aceleaşi. Băncile trebuie să conştientizeze această direcţie a pieţei şi să le ofere companiilor alternative de creditare cât mai rentabile. Focusul este rentabilitate pe client“, a spus oficialul Volksbank.
 
Neacşu a fost promovat anul acesta pe poziţia de vicepreşedinte, poziţie din care se ocupă direct de relansarea operaţiunilor corporate, inclusiv prin deschiderea unor centre de business în oraşele mari.
 
Neacşu, 35 de ani, lucrează pentru Volksbank din 2006, iar anterior a fost timp de doi ani economist la BNR.
 
Volksbank intenţionează să ajungă la credite noi de 150 mil. euro până la finalul anului, îndreptate către sectoarele de retail şi corporate, în special către IMM-urile cu cifre de afaceri care pleacă de la 500.000 de euro şi ajung la 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO