Bănci și Asigurări

Comert electronic sigur pentru clientii Visa

23.06.2004, 00:00 39

RomCard, procesatorul roman de carduri, a finalizat procesul de certificare a programului "Verified by Visa" (VbyV) si a implementat serviciul Verified by Visa-Issuer pentru patru banci din Romania - Alpha Bank, Banca Ion Tiriac, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank. De asemenea, serviciul Verified by Visa-Acquirer a fost implementat in trei banci - Banca Ion Tiriac, Raiffeisen Bank si Banca Comerciala Romana, anunta Visa International.
Programul VbyV confirma identitatea detinatorului de card cu ajutorul unei parole personale in timpul procesului de verificare, astfel autentificand detinatorul de card inaintea efectuarii oricarei tranzactii on-line si oferindu-le amatorilor de comert electronic un mediu mult mai sigur pentru cumparaturi online.
Conform estimarilor recente ale RomCard, peste 700.000 de detinatori romani de carduri au fost deja inrolati in program de catre bancile emitente si isi pot activa oricand cardurile pentru a desfasura tranzactii on-line. In acelasi timp, peste 20 de comercianti si-au configurat deja site-urile pentru e-commerce.
Potrivit datelor RomCard, de la lansarea serviciului s-au efectuat aproximativ 400 de tranzactii, majoritate de valori mai mici de 40 de euro. Numarul tranzactiilor a crescut rapid de la noua, in luna martie cand serviciul a fost lansat, pana la 185 in luna iunie.
Programul Verified by Visa se bazeaza pe tehnologia 3D Secure, dezvoltata de Visa International, o tehnologie globala interoperabila pentru securizarea platilor, care este folosita de toate asociatiile importante de plata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO