Bănci și Asigurări

Citibank aduce in Romania "bancomatul de incasat numerar"

22.11.2001, 00:00 16



Citibank Romania, filiala grupului american cu acelasi nume, va oferi prin intermediul serviciului EasyPay, abonatilor operatorului de telefonie mobila MobiFon (reteaua Connex) posibilitatea de a-si achita facturile non-stop, 7 zile din 7. Banca are instalat in acest sens la sediul central un "bancomat pentru incasat numerar" care este functional 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Mecansimul dupa care functioneaza acest sistem este relativ simplu.

De exemplu, o persoana fizica care doreste sa achite o factura Connex merge la sediul central al Citibank Romania, in acest moment doar aici existand un astfel de terminal de tip EDM (Electronic Depository Machine), tasteaza datele de identificare - atat ale lui cat si ale companiei respective si primeste un aviz pentru a ridica un plic dintr-o fanta a automatului in care va introduce suma de bani aferenta facturii.

Ulterior plicul va fi introdus in fanta respectiva a terminalului si persoana va primi o chitanta prin care se atesta ca facut o tranzactie.

Banca nu percepe nici un comision pentru aceste tranzactii si in plus nu este necesara deschiderea unui cont bancar la Citibank.

"Romania este inca o tara a numerarului. Sunt inca destul persoane care au o aversiune de a lucra cu bancile, iar cele care nu au astfel de probleme sunt fie prea ocupate, fie prea plictisite de inghesuiala care se creeaza de multe ori la casierii sau ghisee bancare. Acestea au fost doar cateva dintre motivele pentru care am decis sa dezvoltam acest serviciu. Pana acum s-a dovedit ca a avut succes", a afirmat Cristela Bejenaru, directorul departamentului e-Business din Citibank.

Prima companie din Romania ce a decis sa implementeze sistemul EasyPay in relatia cu proprii clienti a fost AIG Life.

Cristela Bejenaru spune ca acest produs a fost dezvoltat in special pentru furnizori de servicii din domeniul utilitatilor publice, telefoniei, asigurarilor, televiziunii prin cablu si, in curand , astfel de automate bancare vor fi introduse la fiecare din sucursalele bancii, dar si la sediile furnizorilor de servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO