Bănci și Asigurări

Cine este Maria Rousseva, al cincilea director general al BRD după 2009 şi prima femeie care preia conducerea băncii româneşti cu capital francez?

Maria Rousseva este absolventă a Universităţii de Economie Naţională şi Mondială Sofia, Bulgaria, specializarea în relaţii economice internaţionale şi are o diplomă de master în Studii comerciale la Universitatea Leipzig din Germania.

Maria Rousseva este absolventă a Universităţii de Economie Naţională şi Mondială Sofia, Bulgaria, specializarea în relaţii economice internaţionale şi are o diplomă de master în Studii comerciale la Universitatea Leipzig din Germania.

Autor: Claudia Medrega

23.11.2023, 00:05 2158

♦ Are o experienţă de 23 de ani în domeniul bancar, din care 18 ani în funcţii de conducere în grupul francez Societe Generale ♦ Îl înlocuieşte la cârma BRD pe François Bloch, care a condus banca 7 ani ♦ Maria Rousseva ajunge la conducerea BRD când banca ocupă locul 3 în topul celor mai mari bănci după active din România, cu o cotă de piaţă de circa 10%.

Maria Koytcheva Rousseva, al cincilea director general al BRD-SocGen după 2009, a primit apobarea BNR pentru a prelua conducerea băncii româneşti cu capital francez pentru următorii 4 ani, fiind prima femeie ajunsă la şefia acestei bănci. Ea fusese desemnată la începutul lunii august 2023 pentru această poziţie de către consiliul de administraţie al BRD.

Are o experienţă de 23 de ani în domeniul bancar, din care 18 ani în funcţii de conducere în cadrul grupului francez Societe Generale. „Banca Naţională a României a aprobat numirea doamnei Maria Rousseva în funcţia de director general, pentru un mandat de 4 ani. Mandatul va produce efecte din a treia zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României. La data intrării în vigoare a mandatului de director general al doamnei Maria Rousseva, actualul mandat de director general adjunct global corporates va înceta”, a transmis BRD la BVB.

În octombrie 2022, Maria Rousseva primise aprobarea BNR pentru funcţia de director general adjunct global corporates în cadrul BRD pentru un mandat de patru ani, în locul lui Yves Lallemand, al cărui mandat încetase prin ajungere la termen în  iunie 2022. Pentru a prelua noua poziţie în boardul executiv al băncii, ea renunţase în 2022 la mandatul său de membru în consiliul de administraţie al BRD, unde era din iulie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO