Bănci și Asigurări

CBG reduce dobanzile la creditele pentru case

11.02.2003, 00:00 8

Commercial Bank of Greece (CBG) Romania a anuntat ca incepand cu aceasta luna reduce dobanda la creditele acordate pentru cumpararea de locuinte, aceasta decizie venind la numai doua saptamani din momentul lansarii acestui tip de finantare. Dobanda este variabila si se stabileste in functie de dobanda LIBOR/EURIBOR la 6 luni la care se adauga 7 puncte procentuale. Pentru aceasta perioada, dobanzile variabile sunt de 8,3% pentru dolari si, respectiv 9,81% pentru euro, acestea fiind in acest moment printre cele mai mici din piata.
CBG este cea mai nou intrata pe segmentul finantarilor pentru cumpararea sau constructia de case. Banca acorda credite in valuta, in valoare de pana la 80.000 de dolari sau echivalentul in euro, pentru achizitionarea si construirea de locuinte, respectiv pentru cumpararea de terenuri necesare acestor constructii. Creditele sunt acordate pentru o perioada de pana la zece ani si acopera maximum 70% din valoarea investitiei. In cazul achizitionarii unui teren, banca finanteaza 50% din valoarea acestuia si 50% din valoarea locuintei care urmeaza sa fie construita. Solicitantul creditului trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani, un venit net lunar de minimum 200 de dolari si o vechime in munca de cel putin doi ani de zile.
Garantarea creditelor se realizeaza cu instituirea ipotecii de gradul I asupra imobilului achizitionat si prin alte garantii agreate de banca. CBG Romania este filiala bancii elene cu acelasi nume. Infiintata in 1996, Commercial Bank of Greece Romania are un capital social de 310 miliarde de lei si doua sucursale, la Bucuresti si Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO