Bănci și Asigurări

Câţi bani au adus francezii la capitalul Groupama după creşterea spectaculoasă pe segmentul RCA? Groupama, liderul pieţei asigurărilor din România, a trebuit să vină cu 196,5 mil. lei la capital pentru a acoperi boom-ul din zona RCA

Câţi bani au adus francezii la capitalul Groupama după...

Autor: Mircea Nica

14.02.2023, 16:45 567

♦ „Avem parte în acest proces de susţinerea continuă a grupului din care facem parte, între 2020 şi sfârşitul lui T4/2022 compania noastră beneficiind de 500 mil. lei sub formă de finanţare adiţională adusă în România, un semn de încredere în piaţa noastră“, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF.

Groupama Asigurări, care a preluat conducerea întregii pieţe locale a asigurărilor începând cu jumătatea anului 2022, a trebuit să vină cu capital suplimentar de 196,5 mil. lei, pentru a rămâne în limitele legale privind solvabilitatea şi cerinţa de capital impuse, ca urmare a creşterii exponenţiale a subscrierilor pe segmentul RCA, după declanşarea falimentului fostului lider al pieţei, City Insurance. Ascensiunea puternică a Groupama pe RCA în fond a propulsat asigurătorul pe primul loc la nivelul întregii pieţe.

„În prezent, capitalul social al Groupama a crescut cu 196,5 mil. lei, rata de solvabilitate a companiei rămânând astfel la un nivel foarte bun, nivel care ne permite să ne urmărim în continuare strategia de creştere sustenabilă. Avem parte în acest proces de susţinerea continuă a grupului din care facem parte, între 2020 şi sfârştiul T4/2022 compania noastră beneficiind de 500 mil. lei sub formă de finanţare adiţională adusă în România, un semn de încredere în piaţa noastră“, au transmis reprezentanţii companiei pentru ZF.

Reprezentanţii Groupama Asigurări au explicat faptul că accentuarea creşterii subscrierilor RCA a dus la necesitatea consolidării fondurilor proprii eligibile pentru a acoperi necesarul de capital şi pentru a asigura o rată de solvabilitate care să permită dezvoltarea sustenabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO