Bănci și Asigurări

Care este compania de asigurări a lui Băsescu? Cât costă o poliţă de sănătate emisă de compania respectivă?

Care este compania de asigurări a lui Băsescu? Cât costă o poliţă de sănătate emisă de compania respectivă?

Foto: Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

06.05.2012, 16:51 8201

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că deţine o poliţă de asigurare de sănătate emisă de grupul britanic Bupa, unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de servicii de asigurări medicale.

Poliţele emise de Bupa pe piaţa locală, prin intermediul brokerului Marsh, sunt adresate în speciale managerilor de companii mari sau antreprenorilor, iar tarifele pornesc în general de la 2.000-3.000 de euro pe an.

Aceste poliţe acoperă de la consultaţii medicale până la recuperare medicală, proteze, transplant de organe sau tratament pentru boli grave. Există, de asemenea, poliţe fără nicio restricţie în ceea ce priveşte suma asigurată sau locul în care clientul poate fi tratat, dar al căror preţ depăşeşte 8.000 de euro pe an.

Cei mai mulţi români care ajung să se trateze în străinătate merg la clinici din Austria sau Germania. În medie, costul unei intervenţii chirurgicale la o clinică din aceste două ţări depăşeşte 10.000 de euro. În 2006, Băsescu a fost operat de hernie de disc la un spital din Viena.

Preşedintele a reluat astăzi ideea necesităţii reformei sistemului de sănătate prin apariţia unor case de asigurări de sănătate private. El a afirmat că este important să existe şi pe piaţa locală oferte de asigurări de sănătate care să ofere acoperiri suplimentare, inclusiv spitalizare şi intervenţii chirurgicale în străinătate, arătându-se nemulţumit de faptul că el nu putut recurge la o soluţie locală şi a trebuit să cumpere o poliţă emisă de Bupa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO