Bănci și Asigurări

Bursele europene revin la optimism: acţiunile deschid în creştere

Bursele europene revin la optimism: acţiunile deschid în creştere

Autor: Marius Oncu

10.05.2012, 11:22 272

Principalele acţiuni europene au deschis în creştere joi, după ce a atins minimul a patru luni în ziua precedentă, însă şedinţa va fi probabil marcată de volatilitate, întrucât investitorii analizează atractivitatea preţurilor scăzute faţă de problemele Europei, potrivit Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,3% până la 7:04 GMT (10:04 ora României), după ce a închis miercuri la cel mai scăzut nivel începând cu 9 ianuarie, din cauza incertitudinilor politice tot mai mari legate de Grecia şi a temerilor referitoare la sistemul financiar spaniol.

"Faţă de nivelurile din trecut, acţiunile rămân ieftine, mai ales în comparaţie cu alte tipuri de active, dar guvernele europene trebuie să restabilească încrederea investitorilor pentru o revenire pe termen lung a cotaţiilor", a declarat Jimmy Yates, analist la CMC Markets.

Indicele IBEX al bursei din Spania a deschis în urcare cu 1,3%, odată cu revenirea cotaţiilor din sectorul bancar, susţinută de preluarea de către stat a Bankia, a patra mare instituţie de credit a ţării. Intervenţia vizează risipirea temerilor privind capacitatea statului de a stabiliza sectorul financiar, la patru ani după ce băncile au fost puternic afectate de prăbuşirea pieţei imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO