Bănci și Asigurări

Bulgarii aduc încă 20 mil. lei la capitalul Euroins

Bulgarii aduc încă 20 mil. lei la capitalul Euroins

Autor: Anelis Baciu

18.09.2013, 18:55 119

Grupul bulgar Eurohold, care controlează asigurătorul Euroins, au convocat pe 21 octombrie adunarea generală a acţionarilor pentru a aproba majorarea cu 20 milioane de lei (4,5 mil.euro) a capitalului companiei, care va ajunge astfel la 139 milioane de lei (31 mil. euro). Aportul de numerar va fi destinat cel mai probabil îmbunătăţirii indicatorilor de lichiditate şi solvabilitate. Asigurătorul a revenit anul trecut pe profit, cu un plus de 6,7 milioane de lei (1,5 mil. euro), după pierderi de câteva zeci de milioane de lei în anii anteriori, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de  Finanţe.

În prezent asigurătorul nu poate vinde poliţe auto obligatorii (RCA) pentru că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras temporar dreptul de a emite astfel de poliţe la sfârşitul lunii august a anului trecut, după mai multe nereguli descoperite. Euroins a raportat subscrieri de 282 milioane de lei (64 mil. euro) în primul semestru, din care 93% reprezintă vânzările de poliţe RCA.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO