Bănci și Asigurări

Brokerul Zurich vrea prime de 1 mil. euro din poliţe vândute companiilor care contestă rezultatele licitaţiilor publice

Brokerul Zurich vrea prime de 1 mil. euro din poliţe...

Autor: Ciprian Botea

03.07.2014, 20:01 202

Companiile care contestă rezultatul unei licitaţii publice pot scăpa de constituirea garanţiei financiare impusă recent de guvern prin încheierea unei poliţe de asigurare, cu un cost de circa 3% din valoarea garanţiei.

Astfel, pentru un contract de un milion de euro, garanÅ£ia depusă în caz de contestaÅ£ie este de 10.000 de euro, în timp ce prima de asigurare pentru o perioadă de 90 de zile este de 300 de euro, potrivit calculelor Zurich Broker. PoliÅ£a este intermediată de Zurich, deocamdată un singur asigurător oferind această soluÅ£ie.

O ordonanţă de urgenţă publicată recent de guvern a introdus o garanţie financiară de bună conduită plătită de firmele care contestă licitaţii publice. Garanţia financiară reprezintă 1% din valoarea contractului contestat şi nu se returnează în cazul în care contestaţia formulată este respinsă. Deocamdată nu există norme de aplicare a ordonanţei de urgenţă.

Zurich Broker vrea să intermedieze anul acesta circa 2.000 de astfel de poliÅ£e, valoarea estimată a primelor fiind de un milion de euro. Zurich s-a clasat anul trecut pe locul 45 în piaÅ£a de brokeraj în asigurări, cu prime intermediate de circa 18 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO